Bo vid havet
Vackra stränder, fantastiska landskap och massor av njutning med sol och bad för hela familjen.

SEMESTERBY PÅ GOTLAND

lickershamns semesterby

Lickershamn är en mysig vik med fiskeläge, hamnkrog, fiskebod, hamn och liten sandstrand. Här finns även ett raukområde samt Gotlands högsta rauk, Jungfrun.

Sök och boka boende online

Mer av Gotland kring våra stugbyar

Välj ditt boende på Gotland via vårt urval av semesterbostäder.

Sol & bad

Lickershamn erbjuder flera badmöjligheter. Hoppa från bryggan i hamnen, gå i från sandstranden eller välj  klapperstensviken vid Jungfrun. En utflykt till det omtalade kalkbrottet Blå lagunen är uppskattat av både stora och små.

Natur

Att naturen vid Lickershamn är mäktig håller de flesta med om. Besök raukområdet och Jungfrun, bada, fiska eller lyft blicken och förundras över  det rika fågellivet. Lummelundagrottan ligger nära och du gör enkelt en utflykt dit.

Lokala butiker

I närområdet kring Lickershamn finns flera butiker. Besök Ihre Gård och köp med ett gotländskt lammskinn hem. I Stenkyrka 3 km från semesterbyn finns Tempo och bensinpump. Där kan du även besöka keramiker och köpa gotländskt garn och hantverk i butiken Design och hantverk.

Mat & dryck

Njut av naturen på Lickershamns hamnkrog eller köp med fisk hem ifrån fiskboden i hamnen. Besök Ihre Gård och ta en fika eller boka in en gotländsk lammgrillning. Ett litet Crëperi är väl värt ett besök och på Mejeriet i Stenkyrka äter du god pizza eller a la carté.

Aktiviteter

Vill du stanna i semesterbyn och slappa finns pool, pinigs, kubb, fotbollsplan och lekplats. Är du sugen på padel bokar du enkelt en tid och beger dig till Ihre Gård. Kojsagården erbjuder fotbollsgolf. För den som vill cykla eller vandra finns många möjligheter med fina vägar och leder i närområdet.

Boenden i Lickershamn

Lickershmans Semesterby ligger endast ett par hundra meter från stranden och är omgiven av en underbar natur! Här finns också ett mindre raukområde där finner du Jungfrun, Gotlands högsta rauk. Nere vid stranden hittar du en liten båthamn med ett mysigt fiskeläge. Där finns det även en fiskebod där du kan köpa rökt fisk. Precis vid hamnen ligger en trevlig hamnkrog. I Stenkyrka, 4 km från semesterbyn hittar du närmsta livsmedelsaffär och benisnpump. Alla våra stora stugor har pentry och även de mindre stugorna har kylskåp och kokplattor så det går utmärkt att laga mat själv på semestern. Det är en härlig känsla att sitta och mysa i kvällssolen och se på när barnen leker på lekplatsen som ligger precis i anslutning till stugorna. Titta runt bland våra stugor, och tveka inte att kontakta oss om du skulle ha några frågor. Klicka på bilder eller länkar för mer information!

Pool & Strandnära

Fritt wifi i området

Parkering

Rökfritt

Husdjur tillåtet (behöver förbokas)

Camping

FAQ

Incheckning är kl 15.00 ankomstdagen. Dagen innan din ankomst får du ett mejl med instruktioner om hur du går tillväga om du ankommer till semesterbyn när receptionen är stängd.
Utcheckning är senast kl 11.00 Vid utcheckning ska stugan städas. Instruktion för vad som ska göras finns i stugan. Det går bra att köpa till slutstäd, boka innan eller kontakta receptionen på plats.
Nej, men du kan enkelt lägga till det i din bokning. Det kostar 150 kr per set, då ingår lakan och handduk för en person.
Det är några hundra meter till stranden från semesterbyn. Vid hamnen går det att bada från bryggan, klapperstranden eller mindre sandstrand.