Semester på Gotland

Att uppleva Gotland är något som alla borde prova någon gång i livet. Helst varje sommar. Gotland är en helt fantastisk ö med sina kilometerlånga sandstränder, härliga kalkstensbrott och fascinerande kulturarv.

Gotland har många spännande veckor på sommaren att välja på. Våren är helt ljuvlig när hela ön står i blom. Då dikeskanterna ser ut som arrangerade rabatter (antagligen för att det är förbjudet att salta på de Gotländska vägarna).

Midsommarafton firas på många ställen runt om på ön, med dans kring midsommarstång, lammgrillning och bad i bastu vid stranden.

Vecka 26 är det Bergmanvecka på Fårö. Då kan Ni uppleva Bergmansafari och delta i många andra spännande arrangemang som anordnas.

Vecka 27 är den årliga politikerveckan, Almedalsveckan som många uppskattar att besöka. Då får Ni chansen att träffa alla partiledare och höra dem hålla sitt sommartal.

Vecka 28 och 31 är bara helt underbara sommarveckor. Vecka 29 brukar kallas för Stockholmsveckan, men i ärlighetens namn märks det mest på nattklubbarna i Visby.

Att besöka Gotland under medeltidsveckan som infaller vecka 32 är något vi varmt kan rekommendera. Det är en riktig familjefest med en stor medeltida marknad, riddarspel, gycklare och alla som smälter in i mängden eftersom de klär ut sig i medeltida kläder.

Att ströva runt i Visby är nästintill magiskt. Rosornas stad kan få de flesta att dra efter andan. Man kan känna den medeltida atmosfären i hus, gränder och när man vandrar kring den ståtliga ringmuren.

Vill Ni ha lite mer lugn och ro är vecka 33 en helt underbar vecka också. Då är det inte lika mycket folk på ön, men vädret brukar vara väldigt stabilt och temperaturen i badet brukar vara väldigt behaglig.

Kontakta oss

För bokning per telefon:
från kl 08:00-16:00
Ring: 0498-232300

Stugorna i semesterbyn går att hyra från och med:
Maj till September

Välkomna med Er förfrågan!